SAYAÇ TAKILMAYAN ÇADIRA ELEKTRİK YOK

SAYAÇ TAKILMAYAN ÇADIRA ELEKTRİK YOK
09.03.2023
9
A+
A-

Afetzedelerin kendi imkânlarıyla kurduğu çadırlara sayaç olmadığı için elektrik verilmediği öne sürüldü. Karanlıkta kalan yurttaşlar, “Biz depremzedeyiz ne sayacı? Yetkililer bizi karanlığa mahkûm ediyor” diye tepki gösterdi.

Hatay’ın Defne ilçesindeki Sosyete Pazarı alanında kurulan çadırlara 4 gündür elektrik verilmiyor. Sayaç takılmadığı için çadırlarına elektrik verilmediğini belirten afetzedeler, “Kaymakamlık aydınlatılıyor, sokak lambaları çalışıyor ama bizim bulunduğumuz sosyete pazarının bulunduğu alana elektrik verilmiyor. Yetkililer bizi karanlığa mahkum ediyor” dedi.

BirGün’e konuşan Sezai Bulgurcu “Buraya günlerdir elektrik verilmiyor. Depremden birkaç gün sonra elektrik verilmeye başlanmıştı. Yetkilileri aradığımızda sayaç demeye başladılar. Biz de bölgeden haberdar değil diye düşündük. Adana’dan bir ekip geldi ve ‘sayaç takılacak’ dedi. Kablolar çektiler ve sayaç takın talebimize ‘biz takamayız’ yanıtını verdiler. Yetkililerin geleceğini söyledi. Ne gelen var ne giden” diye konuştu.
BİZE REVA GÖRÜLEN BU

Alanda çocukların ve hastaların bulunduğunu söyleyen Bulgurcu “Hem yağmur hem elektriksizliği yaşadık. Bize gerçekten bu mu reva görülüyor? Kronik astım hastası olanlar var. Gün içinde oksijen alması gerekiyor. Nasıl halledeceğiz? Aramızda 50 metre bile bulunmayan kaymakamlığa elektrik verilirken bize neden verilmiyor? Oraya da sayaç koyuldu mu? Biz depremzedeyiz ne sayacı? Biz ödeme mi yapacağız? Biz asrın rezilliğini yaşıyoruz. Burada 300 kişi bile değiliz. Sadece telefonumuz var belki kurtardığımız 2 tane elektrikli eşyamız var. Biz bunu mu hak ediyoruz?” diye sordu.
Samet Girişken de yaşamak için mücadele ettiklerini söyleyerek “Direkten elektrik çekebilirler ama yapmıyorlar. Jeneratör çeksinler, onu da yapmıyorlar. Sayaç diye bekletiyorlar. Buradaki insanların tükettiği elektrik o kadar önemliyse gelsinler taksınlar. Onu da yapmıyorlar. Biz canımızın derdindeyiz, depremzedeyiz. Unuttular mı? Biz önümüzü göremiyoruz. Bir deprem daha olsa göremiyoruz ki kaçalım. Sobalar kurduk. Soba devrilebilir ve bunu göremiyoruz. Bizim yaşam hakkımızı elimizden alıyorlar. Elektrik bizim bu alanda temel ihtiyaçlarımızdan bir tanesi” diye konuştu.
ELEKTRİK İSTİYORUZ
3 çocuk annesi Sevgi Ercan da “Soba yok, elektrik yok. Karanlıkta yemek yemeye çalışıyoruz. Ayaklarımız buz gibi. Evimizden yuvamızdan olduğumuz gibi bu da cabası oldu. 9 aylık bebeğim soğuktan donmak üzere. Eşyalarımı kurtaramadım. Bir tek buzdolabım var o da çalışmıyor. Yalnız başıma çocuklarımla yaşıyorum. Biz karanlığa mahkûm edildik” dedi. Göksel Karaca ise mum ışığı veya fenerle geceyi geçirdiklerini anlatarak şu ifadeleri kullandı: “Mum ışığında, fenerle yemek yiyoruz. Kimin gidip geldiğini göremiyoruz. Kaymakamlığın çevresi elektrikle döşenmiş. Benim çocuklarım korkuyla bağırıyor. Sözde sayaç takacaklardı, elektrikçileri getirdiler ama gelişme yok. Devlet bir elektriği bile bize çok mu görüyor?”

Pazarcık’ta elektrik sayacı takıldı

Maraş’ın Pazarcık ilçesine bağlı Narlı Mahallesi’nde depremzedelerin çadırlarına elektrik sayacı takıldı. Yeni Yaşam’ın haberine göre, yetkililerin duruma tepki gösteren depremzedelere “3 ay sonra ödeyeceksiniz” yanıtını verdiği belirtildi. Depremzedeler kendilerine ısınmaları için dağıtılan elektrik sobalarını “faturayı nasıl ödeyeceğim” korkusu ile yakamıyor. Öte yandan enkaz kaldırma masraflarının afetzedelere ödetilmeye çalışıldığı öne sürüldü. Enkaz çalışmalarında kullanılacak kepçe ve benzeri araçların bedelini yine depremzedelerin ödeyeceğine dair ailelere tebligat gittiği ifade ediliyor.









Kadim Devlet ve Arka Sokağın Çocukları ile 'Yüreğimi Avuçlarına Bıraktım' şiir kitabının yazarı.  
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.