‘The Terminal’ Filminin Gerçek Versiyonu, İstanbul Havaalanı’nda

‘The Terminal’ Filminin Gerçek Versiyonu, İstanbul Havaalanı’nda
13.03.2024
7
A+
A-

The Terminal’ filmi gerçek oldu! Kadın akademisyen İstanbul Havalimanı’nda mahsur kaldı.

Kanada’da oturum süresi dolan ve siyasi yasak nedeniyle İran’a dönemeyen İranlı akademisyen Dr. Shiva Kaviani, İstanbul Havalimanı’nda mahsur kaldı. Yaklaşık bir aydır havalimanında yaşayan Kaviani’nin çaresizliği, Tom Hanks’in başrolünde oynadığı “The Terminal” filmini akıllara getiriyor.

İranlı akademisyen Dr. Shiva Kaviani, Knada’da yaşarken oturum süresinin dolması üzerine Türkiye’ye giriş yaptı. İran’a siyasi yasaklı olduğu için geri dönemedi. Kaviani, Kanada’dan yeni vize alamayınca İstanbul Havalima’nda mahsur kaldı.

Sabah’tan Emir Somer’in haberine göre, yaklaşık bir aydır havalimanında valizi ve çantası ile vize alanlarında yaşayan Kaviani, Ankara’ya giderek çözüm bulmaya çalıştı fakat sonuç alamadı.

Muhatap bulamadığı için yetkililerle görüşemediğini söyleyen Kaviani, duş ve diğer insani ihtiyaçlarını karşılayamadığını söyledi. Sandalyede uyumaya çalıştığını söyleyen Kaviani, ayaklarında yaralar oluşmaya başladığını ifade etti.

aaaa.jpg

‘THE TERMİNAL’ FİLMİNİ HATIRLATTI

Kavian’nin durumu “The Terminal” filmini hatırlatıyor. Tom Hanks’in canlandırdığı Viktor Novorski karakteri de siyasi nedenlerden dolayı havalimanında mahsur kalmıştı.

Kavian’nin hikayesi, uluslararası vize politikalarının ve siyasi yasakların insan yaşamının temel haklarını nasıl ihlal edebileceğinin çarpıcı bir örneği.









Kadim Devlet ve Arka Sokağın Çocukları ile 'Yüreğimi Avuçlarına Bıraktım' şiir kitabının yazarı.  
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.